Coagulant si instalatii pentru epurarea mecano-chimica avansata a apelor reziduale


Procedeele de epurare a apelor reziduale


Aceste procedee pot cuprinde urmatoarele etape de epurare:


La randul ei, epurarea biologica poate fi aeroba sau anaeroba sau cu ambele metode inseriate.
In functie de situatia concreta, etapele de mai sus se pot aplica exclusiv sau combinat, pentru atingerea nivelului de epurare impus de legislatie.

A. Epurarea mecanica
Este cea mai simpla metoda de epurare si ea consta in decantarea suspensiilor mai grele decat apa (nisip, pamant, particule solide diferite) respectiv in flotarea celor mai usoare decat apa (grasimi, uleiuri).

B. Epurarea mecano - chimica
Presupune tratarea apei reziduale cu substante chimice (Coagulanti, polielectroliti) care precipita si antreneaza, prin inglobale, suspensiile si indeparteaza, prin adsorbtie, o parte a poluantilor aflati in solutie. In functie de reactivii utilizati si de doza acestora, se obtin diferite eficiente de epurare.

C. Epurarea biologica
Este o epurare mai complexa, bazata pe activitatea microorganismelor care consuma poluatii din apa reziduale, aceasta fiind hrana lor, in conditii aerobe (epurare aeroba) sau anaerobe (in lipsa oxigenului). Epurarea biologica este o treapta de finisare a epurarii, poate atinge eficiente ridicate, si se aplica, in general, in cazurile in care se impune respectarea NTPA 001/2005.

Subiectul acestui website il reprezinta cazul "B", de epurare mecano - chimica a apelor reziduale, cu utilizarea coagulantului metalo - silicic (CMS).

 © Nikolic - Ursache snc. Toate drepturile rezervate. Oportunitati de afaceri