Coagulant si instalatii pentru epurarea mecano-chimica avansata a apelor reziduale


Probleme de protectia muncii si tehnica securitatii muncii


Substante

Dintre substantele utilizate la prepararea coagulantului metalo-silicic un rol deosebit il are acidul sulfuric, cu atat mai periculos cu cat este mai concentrat. Se va evite orice contact direct al corpului omenesc cu acest acid. Evenualele stropiri sau atingeri a pielii cu acidul sulfuric se vor spala imediat cu multa apa, pana cand zona atinsa nu mai prezinta un gust acru-astringent. Pentru evitarea unor astfel de situatii, operatorii vor purta obligatoriu :


In incapere, la indemana operatorilor se va afla o sursa de apa potabila care sa asigure o spalare abundenta a eventualelor zone atinse de acidul sulfuric.

Coagulantul metalo-silicic nu mai este la fel de periculos ca acidul sulfuric din care se prepara dar are si el o reactie puternic acida si poate produce iritari ale pielii sau altor organe atinse. Si in acest caz se impune o spalare din abundenta a zonei atinse cu apa curata

Concentratul metalo silicic este neutru din punct de vedere chimic, se prezinta sub forma unei pulberi de culoare cenusiu spre negru, are o densitate mare (este destul de greu). Nu reprezinta niciun pericol pentru cei ce-l manipuleaza. Durata lui de pastrare este, practic, nelimitata, deoarece nu sufera modificari in timp. Dozarea lui la prepararea coagulantului se va face prin cantarire.

 © Nikolic - Ursache snc. Toate drepturile rezervate. Oportunitati de afaceri